Строят нова детска градина за 120 деца в "Меден рудник" (снимки)

Строят нова детска градина за 120 деца в

Община Бургас изгражда нова модерна детска градина в комплекс "Меден рудник". Тя ще се намира в двора на съществуващата ЦДГ "Чайка" и по този начин ще се даде възможност за по-голям прием.

Новата детска градина ще отговаря на всички съвременни изисквания. Тя ще разполага с места за 120 деца. Малчуганите ще бъдат разделени в 4 групи, част от които ще са яслени. 

Иновативни технологии ще осигуряват необходимите условия за децата. Специална чилър система ще отоплява през зимата и охлажда през топлите месеци вътрешното пространство. Соларна система ще осигурява топла вода.

Детската градина ще е четвъртата в Бургас, която разполага с басейн. Той ще бъде ползван от всички възпитаници на ЦДГ "Чайка". Новата сграда ще посрещне първите детски групи през септември 2017 година. 

Междувременно Община Бургас продължава обновяването на двора на ОУ "Елин Пелин" в комплекс "Меден рудник". Там се изграждат три игрища за баскетбол, по едно за волейбол и минифутбол, нова лекоатлетическа писта и две зони за фитнес на открито и други съоръжения. Всички спортни терени ще имат ударопоглъщащо покритие. Предвидено е да има комбинирано игрище за хандбал и минифутбол. 

Обновяването на огромния училищен двор изисква повече време, заради което строителните работи ще продължат и след началото на учебната година. За децата ще бъде осигурен безпрепятствен достъп до сградата на училището и работата няма да пречи на провеждането на часовете.

Галерия
Коментари

Още от последните новини