Стотинковата Война продължава и в Търговската гимназия

Стотинковата Война продължава и в Търговската гимназия - E-Burgas.com

Със събраните пари ще бъде закупен апарат за бебета, който ще бъде дарен на МБАЛ Бургас

tunki

След успешния край на първата част на кампанията „Стотинкова война”, организаторите от Сдружение „УСМИВКА” стартираха през месец април 2013 година втора част. Участниците този път са ученици от Търговка гимназия гр. Бургас. Цели 13 класа „воюваха” по между си с монети от по 1, 2 и 5 стотинки, а „войната” продължи два месеца – април и май 2013 година.

Класовете участници са: 8б, 8в, 8д, 9а, 9б, 9г, 9е, 10а, 10б, 10д, 11б, 11в, 11д. Събраната сума от всички тях е 369, 53 лв.

Големият победител във войната е 10 б клас, който успя да събере 44, 80 лв. от жълти стотинки. Като във всяка надпревара и в тази за първенците ще има награди. А останалите 12 класа ще получат грамота за участие в инициативата.

Целта на кампанията „Стотинкова война” е да се събират стотинки от 1, 2 и 5. И събраните средства да отидат за закупуването на апарат за бебета, който ще бъде дарен на МБАЛ Бургас. За тази цел Сдружението провежда кампании за набиране на средства от началото на 2013. Като до сега са минали две кампании – Стотинкова война I” и “На театър с УСМИВКА”. Събраните средства от тях са съответно от първата част на войната на стотинките - 500 лв и 400 лв от „На театър с УСМИВКА”. Към общата сума от 900 лв ще се добавят и средствата от „Стотинкова война II

Екипът на Сдружение „УСМИВКА” благодари на всички учители и ученици от Търговска гимназия гр. Бургас за включването им в тази благородна кауза.

Коментари

Още от последните новини