Стотици бургаски фирми търсят инфо около видовете помощи

Стотици бургаски фирми търсят инфо около видовете помощи - E-Burgas.com

Разкритата от Общината приемна за подкрепа на бизнеса в Бургас продължава да консултира местните фирми, като досега са постъпили над 350 запитвания. В момента най-голям е интересът към обявените процедурите за кандидатстване по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". Консултации по схемата "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки" е предоставена на над 35 компании. По схемата за "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" звеното е подпомогнало с консултации и е оказало подкрепа при попълване на документи на над 45 фирми.

По обявените проекти към Агенция по заетостта са консултирани над 200 фирми. Над 80 работодатели и самоосигуряващи се лица за проявили интерес към условията за допустимост по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г., ПРИОРИТЕТНА ОС 1: "Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места", инвестиционен приоритет №8 - за предоставяне на подкрепа на предприятия и самоосигуряващи се лица, чиято икономическа дейност е директно засегната от наложилото се в страната извънредно положение, за запазване заетостта на работниците и служителите в предприятията, осъществяващи икономическите дейности в секторите хотелиерство и ресторантьорство, транспорт и туризъм.

По-голямата част от представителите на местния бизнес предпочитат дистанционна комуникация, тъй като на обявените телефони и електронна поща се отговаря и в извънработно време. Приемната на ул. "Княз Александър Батенберг" №28 е отворена всеки ден от 9:00 до 17:30 часа, включително и в събота. 

Освен на място, запитвания могат да се отправят на електронната поща [email protected] - на тел. 0879 017 663 и 0879017664 - и на горещия телефон 0882 274 010.

Информация за актуалните и предстоящи мерки, както и възможности за финансиране чрез инвестиционни и оборотни кредити при облекчени условия и обезпечения, се публикува периодично в интернет страницата на Община Бургас.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци
Тагове
подкрепа помощи фирми бизнес инкубатор
Коментари

Още от последните новини