СОУ „Христо Ботев“ в Карнобат ще си има асансьор (Снимки)

СОУ „Христо Ботев“ в Карнобат ще си има асансьор (Снимки) - E-Burgas.com

Карнобатското училище „Христо Ботев“ ще посрещне новата учебна година с асансьор. В момента съоръжението се изгражда, като конструктиваната му част вече е готова, остава само да се сложат машините. Това разкри лично кметът на община Карнобат Георги Димитров, който почти изцяло си е решил въпросите по отношение на образователната инфраструктура.

Както вчера стана ясно ОУ „Христо Смирненски“, което изгоря през март е почти готово и до 15 септември ще бъде едни от най-модерните в страната. На откриването на учебната година пък е поканен лично министър-председателят Бойко Борисов, който след инцидента с пожара обеща правителството да отпусне частнични средства за ремонта. До момента обаче администрацията, в лицето на кмета и екипа му сами успяха да го вдигнат на крак.

Там, където бяха настанени учениците докато траеше ремонта на ОУ „Христо Смирненски“ – ПУ „Минко Неволин“ пък ще има друго предназначение и то ще е за социални дейности.

„Със собствени средства вършим други неща, които не ни даде възможност предния програмен период да решим в училищата. Ще търсим начин за подобряване на спортната им база, в момента  довършваме асансьора в ОУ „Христо Ботев. Имаме достатъчно време като срок“, коментира кметът Георги Димитров.

Той добави, че навсякъде общината прави по-малко, но глобални решения по образовател

Навсяъде правим по-малко и глобални решения по отн ошение на образователната инфраструктура няма да се вършат, защото просто не са необходими.

Галерия
Коментари

Още от последните новини