Случайност? Клошари подпалиха два пъти сграда на "Булаир", която държавата поиска същия ден

Случайност? Клошари подпалиха два пъти сграда на

Четирима мъже, водещи скитнически начин на живот, са задържани от служителите на Първо Районно управление – Бургас за съпричастност към избухналия снощи пожар в необитаема сграда, разположена на бургаската улица „Булаир” № 5 Б.

Четиримата обитавали стая на втория етаж в триетажното здание, като често във вечерните часове палели огън за да се стоплят. Около 20.48 ч. вчера е получен сигнал за пожар във въпросната сграда, като към мястото на инцидента своевременно се отправили два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Близо два часа пожарникарите се борели с огнената стихия, като действията им били затруднени от множеството отпадъци и вехтории, складирани по стаите. 

Нов сигнал за пожар в триетажната сграда на бул. „Булаир” е получен в бургаската пожарна в 04.10 ч. тази сутрин. На място отново отишли два противопожарни автомобила, но към тях се присъединил още един и автомеханична стълба, предвид сложността на пожара / от едната страна горели третия етаж и покрива на зданието, а от другата трите етажа/. В гасителните действия се включили десетина огнеборци, подпомагани от служители от Първо Районно управление – Бургас.

Непосредствено след ограничаване на пожара започнали дейности по разчистване и обезопасяване на постройката с цел стартиране на оглед на местопроизшествието. Иззети са записи от намиращи се в близост видеокамери, като своевременно са установени четирима скитащи мъже, намирали покрив в изоставената сградата. Същите направили пълни самопризнания за възникналия пожар, като са задържани за срок до 24 часа. 

Вчера стана ясно, че Областна администрация Бургас предприема действия, за да се намери държавна институция, предприятие или друга държавна организация, на която да бъде предоставена безвъзмездно в управление сграда, находяща на ул. „Булаир“ №5. Желанието на областния управител е имотът да остане държавна собственост. Сградата бе в лошо техническо състояние и се нуждаеше от спешен ремонт още преди пожара. 

Коментари