Словения ни прекърши и отпрати от европейското

Словения ни прекърши и отпрати от европейското  - E-Burgas.com

Мъжкият национален отбор по волейбол на България загуби от Словения с 1:3 (27:25, 17:25, 16:25, 17:25) в мач от 1/8-финалите на европейското първенство, който се игра в зала "Дворана Център Стожице" в Любляна. С това родните представители отпадат от по-нататъшна надпревара на шампионата, като ще заеме място между 12 и 16 позиция в крайното класиране. Тимът на Словения продължава на 1/4-финали, като на 23 септември ще срещне тимът на Русия в спор за място на полуфиналите. В първата осреща от програмата на осминафиналите в  Любляна, тимът на "сборная" победи Гърция с 3:0 (25:16, 25:15, 25:16).

Стартови състави:

България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро

Словения: Деян Винчич, Митя Гаспарини, Тине Урнаут, Клемен Чебул, Ален Пайенк, Ян Кожамерник - Яни Ковачич-либеро

България тръгна повече от добре, взе гейм, но не успя да запази възходящата си линия и отстъпи от позициите си в следващите части. Настъпи спад, който, въпреки всички усилия и смени от страна на треньорското ръководство не бе преодолян в последвалите три гейма. Словенците показаха стабилна игра и воля за победа, като се наложиха с всички сили и спелиха мача, а с това продължават напред, в следващата фаза на Евроволей 2019.

BGvolleyball.com

Коментари

Още от последните новини