След трагедията в Измир: Българи нямат връзка с роднините си

След трагедията в Измир: Българи нямат връзка с роднините си - E-Burgas.com
БГНЕС

По време на силното земетресение вчера в Егейско море усетих много силно люшкане, не можех да стоя на краката си – опитах да се хвана за вратата. Това сподели сънародничката ни Наска Христова, която живее в Измир – турският град, в който трусът беше усетен най-силно, цитира думите й bTV.

Земетресението взе живота на най-малко 26 души, над 800 са ранените, а спасителните акции в Измир продължиха цяла нощ, неизвестен е броят на хората, които са под руините.

„Искаш да излезеш, не можеш. Добре, че не продължи много дълго – трусът продължи около 30 секунди. Имаше вторични, но те бяха по-леки. Впоследствие всички хора бяха навън, викаха, крещяха“, спомня си Наска.

По думите ѝ нощта е преминала тревожно. Електричеството, интернетът и телефонните връзки са прекъсвали. Тази сутрин отново е имало трус, който е усетен силно в Измир.

"Нямаме връзка с роднините си, хората са уплашени – останаха навън. Паниката е страшна. Спасителните операции не са спирали, през нощта се чуваха сирените на Бърза помощ и хеликоптерите. Има седем срутени сгради, три, от които са разрушени до първия етаж“, заяви жената.

Тя обясни, че трафикът в града е натоварен, булевардите са блокирани.


 

Свързани статии
Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България Слабо земетресение стресна Югозападна България Силно земетресение разтърси Македония, усети се и у нас 3754 новозаразени за последните 24 часа у нас, оздравели за 762 души Нов вторичен трус раздруса Гърция днес В Измир е страшно след мощния трус, цунами заплашва бреговете на Гърция Мощно земетресение в Гърция, усети се и в Бургас Живко Табаков: Защо РИОСВ-Бургас си назначи нов директор без конкурс? 169 българи за диагностицирани с коронавирус последните 24 часа 171 новозаразени с коронавирус у нас, Варна с най-много
Тагове
измир българи земетресение
Коментари

Още от последните новини