След спецакция в Бургаско: 12 задържани, сред тях и британец с близо 3 кила трева (снимки)

След  спецакция в Бургаско: 12 задържани, сред тях и британец с близо 3 кила трева (снимки) - E-Burgas.com

Полицията щракна белезниците на 53-годишен англичанин, държал в дома си в средецкото село Кубадин, буркани с марихуана. Униформените  иззели 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса и три конопени растения с различна височина. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг., съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

Полицията стига до 53-годишния британес след едноседмична специализирана операция за притежание и разпространение на наркотици в районите около училищата.

Наред с него са задържани още 11 лица, като са намерени и иззети множество различни по вид и грамаж наркотици. Образувани са седем бързи производства и пет преписки.

При паралелно течащите проверки за шофиране след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая, допълват от полицията. Водачите са на възраст от 17 години  до 43 години. Сред тях има и 36 годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин.

В три от случаите водачите шофирали след употреба на канабис, в три след употреба на амфетамин или метамфетамин, в два след употреба на метамфетамин и в един след употреба на метадон. По случаите са образувани бързи производства.

Галерия
Коментари

Още от последните новини