Слънчев бряг вторият най-евтин курорт за британците през 2017

Слънчев бряг вторият най-евтин курорт за британците през 2017 - E-Burgas.com

Пред българската лятна дестинация е само Алгарве в Португалия

България се нареди до Португалия и Япония като най-предпочитаните дестинации за туризъм от британците през 2017 г. Това показва последното проучване Holiday Barometer, което се прави всяка година от британските пощи.

От него става ясно, че през тази година Слънчев бряг е вторият най-евтин курорт, който може да бъде посетен от гражданите на Обединеното кралство. Средно на ден един британец ще похарчи 33.53 паунда в Слънчев бряг. В тази сума е включена бутилка вода, едно кафе, безалкохолна напитка, слънцезащитни средства и тристепенно меню за вечеря, в което е включено чаша вино и малка бира.

Пред българския курорт е само Алгарве в Португалия. Според проучването там британците ще харчат по 33.36 паунда на ден, което е с около 10% повече спрямо миналата година. На трето място са поставени курортите в испанския район Коста дел Сол.

От британските пощи са установили, че през 2016 г. гражданите на Обединеното кралство са посетили много екзотични дестинации, въпреки че паундът стигна най-ниските си нива спрямо долара от 31 години насам. Азия и Латинска Америка са били сред предпочитаните континенти за посещение дори и след референдума във Великобритания, на който се реши страната да напусне Европейския съюз. През 2017 г. обаче британците ще заложат на по-евтини дестинации за своите екскурзии.

Японската столица Токио пък е най-рентабилното място за дългосрочна почивка, сочи проучването. Там един британец би харчил по 58.47 паунда на ден. Мексиканският курорт Канкун също ще бъде сред предпочитаните екзотични дестинации.

Коментари

Още от последните новини