Скандал с ирландска евродепутатка в Поморие

Скандал с ирландска евродепутатка в Поморие - E-Burgas.com

Скандал с ирландската евродепутатка Клеър Дели в Поморие. предаде "Нова".На 8 октомври в Европарламента тя посочи града като пример за недостатъци във върховенството на закона в България. Днес тя е у нас, за да защити нейни сънародници от Дъблин, които отказват да плащат такси за имотите си.

Комплексът „Сънсет ризорт” е известен като ирландското селище и е най-големият луксозен комплекс от затворен тип.

От 750 собственици на апартаменти около 350 са ирландци. Част от тях отказват да плащат, затова в имотите им са изключени електричеството и водата. По думите им таксата растяла всяка година.

„Аз нямам никакъв частен интерес за нищо в България и в момента разговарям с кмета понеже изпитвам уважение към институцията. Но целта на моето посещение е да разреша тези проблеми, които съществуват от много години. И аз трябва да се срещна с всички други въпроси между мен и кмета трябва да бъдат обсъдени в друга форма”, заяви евродепутатът Клеър Дели.

„Защо намесва града, защо намесва държавата в един спор, който е гражданско-правен. Тоест тя използва политически средства, за да реши един гражданско-правен спор, което е недопустимо. Ето това е погазване на всичко и това е евродепутат”, заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

Коментари

Още от последните новини