Скандал между прокуратурата и Ревизоро

Скандал между прокуратурата и Ревизоро - E-Burgas.com
Снимка Frognews.bg

Огромна част от ВиК в страната не са успяли да регистрират поради обективни причини и хората не са виновни. 40% са без разрешителни. Ако действаме според закона, половин България ще е без вода. Това категорично заяви екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро, цитиран от Frognews.bg.

"Въобразиха си, че е много голямо престъплние да не спреш нещо. Арестуваната жена и на поста си от 2 години. Това, което се случва, е от 20. Срокът за регистрация на сондажите е удължаван 3 пъти. Процедурата е твърде скъпа, твърде сложна", обясни министърът.

Водоземните съоръжения на ВиК за питейни битови води са 7 400 броя в цялата страна. 40%, или 960 броя, се използват без издадено разрешително, което е проблем от 40-50 години. 60% нямат определени санитарно-охранителни зони.

Той поиска законодателни промени, които да улеснят проццедурата по узаконяването, когато става въпрос за санитарно-охранителни зони.

"Ако се подведем по изказването в Пловдив на прокуратурата, трябва да спрем водата на половин България. Не е редно. Не е едно да изкарваме тези шефове престъпници", обясни Ревизоро.

Той отново се възмути от показността на ареста на шефката на Басейнова дирекция - Пловдив. Цветелина Кънева е обвинена в безстопанственост.

"Защо беше тоя показен арест? Тия хора с пушките се пазиха да не ги убие жената с химикалката си ли?", попита Ревизоро.

Коментари

Още от последните новини