Щабът в Бургаско реши: До 4 клас присъствено, до 12 - онлайн за седмица

Щабът в Бургаско реши: До 4 клас присъствено, до 12 - онлайн за седмица - E-Burgas.com

Учениците от 1-ви до  4-ти клас стартират втория срок присъствено, от 5-ти до 12-ти - онлайн за седмица, мерките касаят цялата Бургаска област

Във връзка със започването на втория учебен срок и предстоящото връщане на учениците в класните стаи от следващата седмица се проведе днес онлайн заседание на Областния съвет по здравеопазване. Заседанието води заместник областният управител Пламен Янев.

Взе се решение учениците от 1 до 4 клас да стартират втория учебен срок присъствено, а учениците от 5 до 12 клас да се обучават онлайн. Периодът касае 7 – 11 февруари. В рамките на седмицата ще се направи анализ на данните за заболеваемостта, които ще бъдат събрани, за да се прецени формата на обучение в бъдеще. Схемата на обучение ще важи за цялата област.

Директорът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева информира, че за периода от 7 до 14 февруари са осигурени тестове в училищата за тези ученици, чиито родителите желаят децата им да се тестват. Тези ученици, които имат „зелен сертификат“ няма да се налага да се тестват.

Мерките, касаещи обществения живот, остават непроменени съгласно Националния план.

Мерките ще влязат в сила от 07 февруари 2022 г.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР
Тагове
ученици
Коментари

Още от последните новини