Само една компания кандидатства да построи патрулни кораби за армията

Само една компания кандидатства да построи  патрулни кораби за армията - E-Burgas.com

Само една оферта е получило Министерството на отбраната в процедурата за доставка на два модулни патрулни кораба за нуждите на военноморските сили, информира "Капитал Daily" в днешния си брой. За целта са предвидени 820 млн. лв. Не се съобщава името на компанията. Предстои офертата да бъде разгледана в междуведомствена група, която ще оцени техническото и ценовото предложение на база на одобрена методика и ще излезе с предложение за по-нататъшни действия.

Още със старта на процедурата различни източници от отбранителните среди твърдяха, че тя е писана така, че да спечели варненската корабостроителница "Делфин", индиректно свързвана с бизнесмена Кирил Домусчиев, се казва в публикацията.

"От заявилите интерес още шест компании, четири отговориха, че не могат да представят предложение в отговор на поканата, а от две не е получен отговор. Съгласно рамката на Проекта за инвестиционен разход, при подаване дори на една оферта, тя трябва да бъде разгледана и оценена", твърди контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС и съпредседател на междуведомствената работна група. По информация на "Капитал" цялата документация от над 400 стр. е била на български език като кандидатите са имали месец, за да я преведат, да се запознаят с нея и да изготвят своите предложения.

Коментари

Още от последните новини