Съдят шофьор на автобус за убийство по непредпазливост в Поморие

Съдят шофьор на автобус за убийство по непредпазливост в Поморие - E-Burgas.com

Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд плевенчанина Младен И., който преди малко по-малко от година уби по непредпазливост възрастна пешеходка на зебра в Поморие.

Инцидентът е станал преди около година на ул. „Княз Борис I“, когато пътническият автобус, управляван от подсъдимия, блъснал 80-годишната пенсионерка, влседствие на което тя починала от травмите си.

Младен изпълнявал курс по линията Поморие–Бургас–Поморие. Той излязал от гаража, в близост да манастира „Св. Георги“ и потеглил с автобуса към центъра на града. Движел се по ул. „Княз Борис I“, която е с две платна за еднопосочно движение, разделени едно от друго от ивица с декоративни храсти, като всяко платно отделно е разделено на по две ленти за движение. В процесния участък, улица „Княз Борис I „ е права с поставени пътни знаци и маркировка, както следва: пътен знак А18 „Пешеходна пътека „пътен знак – Д24 „Автобусна спирка“  и пешеходна пътека  тип зебра.

В дясната част до бордюра на платното към централната градска част и непосредствено преди пешеходната пътека е имало паркирани леки автомобили, уточняват още от прокуратурата.

Подсъдимият е управлявал автобуса в лявата лента на платното за движение в посока центъра на Поморие със скорост от 45 км/ч при разрешена до 50 км/ч.

По същото време Кераца напазарила от аптека на същата улица и тръгнала да пресича. Тя е пресичала пътното платно на 3 метра, след пешеходната пътека в посока центъра на града и  когато достигнала 5,5 м от десния бордюр на ул. „Княз Борис I“  е била блъсната от автобуса, който е бил управляван от  подсъдимия в лявата странична част на тялото, като в следствие на удара е  изхвърлена напред и наляво пред автобуса.

Пострадалата била транспортирана до МБАЛ-Бургас, където няколко часа по-късно починала.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседанието си за утре.

Коментари

Още от последните новини