Съдят Кирил Нойков за побой над петима лекари в „Бургасмед“

Съдят Кирил Нойков за побой над петима лекари в „Бургасмед“  - E-Burgas.com

„Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?“ крещял младият мъж в болницата

Районна прокуратура – Бургас предаде на съд Кирил Нойков, подсъдим за нанасяне на телесни повреди на петима души. Той е подсъдим за това, че нападна лекари в бургаската МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД в условията на опасен рецидив. 

Нойков нанесъл удари с юмруци и крака на петима души, обърнал болнично легло, крещял: „Ще Ви набия!“, „Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!“, „Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?“, „Ще ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите ,че не мога да Ви набия?“, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост.

Чрез нанасяне на удари с юмрук и ритане с крак, причинил лека телесна повреда на медицински специалист – лекар, специализант по анестезиология и интензивно лечение в Отделение по Анестезиология и интензивно лечение, при изпълнение на службата му в Спешното отделение на болницата.

Освен това той причинил лека телесна повреда на медицински специалист – лекар, специализант по хирургия в Отделение по Хирургия, при изпълнение на службата му в Спешното отделение на болницата. Друг пострадал е с разкъсване на лява глезенна става, което е довело до трайно затруднение на движението на ляв долен крайник за срок от 1-1,5 месеца, като деянието е извършено по хулигански подбуди. С лека телесна повреда са и още две лица от болницата. 

Подсъдимият и негови колеги се почерпили след приключване на работния ден. Кирил Нойков консумирал алкохол. В един момент му прилошало, което наложило да бъде приет в болница. Постъпил в Спешното отделение на МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, където специалистите започнали да се грижат за неговото състояние. Независимо от извършената лекарска интервенция, той започнал да буйства и се нахвърлил срещу пострадалите.

Районен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 30 янауари.

Коментари

Още от последните новини