Съдовите хирурзи от „Бургасмед“ обявяват два дни за безплатни прегледи само за диабетици

Съдовите хирурзи от „Бургасмед“ обявяват два дни за безплатни прегледи само за диабетици  - E-Burgas.com

Екипът на Отделението по съдова хирургия към болница „Бургасмед“ обявява през ноември два дни на безплатни прегледи само за пациенти с диабет, отбелязвайки по този начин Световния ден за борба с диабета. Д-р Георги Николов, съдов хирург от болницата коментира, че целта на кампанията е да се информират пациентите за възможните съдови усложнения от захарния диабет, както и за начините на превенция, ранна диагностика и лечение.


 По време на консултациите ще се извършва и ехо-доплерово изследване. Безплатните прегледи ще се проведат на 9 и 23 ноември, от 14:00 до 15:30 часа, след предварително записване на телефони  0892 222 525 и 056/ 999 980.


„Забавената диагностика при артериалната недостатъчност на крайниците може да доведе до различни по степен усложнения, изтъква д-р Николов и добавя, че при клинични данни за артериално увреждане следва да се извърши ангиографско изследване с оглед оценка и своевременно консервативно или оперативно лечение“. Съдовият хирург предупреждава също, че забавената диагностика при артериалната недостатъчност на крайниците може да доведе до различни по степен усложнения.
 

Коментари

Още от последните новини