Съдът в Бургас прати ало измамник в затвора за две години

Съдът в Бургас прати ало измамник в затвора за две години - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас наложи наказание „Лишаване от свобода" за срок от две години на Димитър Д., което да бъде изтърпяно при първоначален „общ" режим. Съдебната инстанция кумулира няколко условни присъди спрямо подсъдимия и определи едно общо най-тежко ефективно наказание измежду наложените му условни осъждания от Районен съд - Стара Загора, Районен съд - Ямбол, Районен съд -  Сливен и Районен съд -  Бургас.

Според Районен съд – Бургас се касае за лице, което в периода  от 21 февруари до 30 март.2018 г., за около 40 дни, е извършило 5 престъпления на територията на 4 области (Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас).

Престъпленията са извършени в съучастие с други лица. Всичките 5 присъди, произнесени по отношение на Димитър Д. са за престъпления, добили известност с термина „телефонни измами", като общата сума на нанесените вреди възлиза на 77 149.33 лева и жертвите са възрастни граждани.

При посоченото дотук настоящият съдебен състав намери, че изтърпяването на наказание „Лишаване от свобода" за срок от две години не бива да се отлага, а следва да бъде изтърпяно ефективно. Според съда, осъдения е лице с висока степен на обществена опасност, което за много кратък период от време е извършило множество умишлени престъпления, които са тежки престъпления по смисъла на закона.

Определението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

        

Коментари

Още от последните новини