Съдът ще заседава по делото за откраднатия мотор от Малката Рижа

Съдът ще заседава по делото за откраднатия мотор от Малката Рижа - E-Burgas.com

Утре Бургаският районен съд ще заседава по делото срещу Симеон Стоянчов – Малката Рижа, който в началото на тази година отне мотоциклет след заплаха към собственика му.

На 01.02.2018г. около 16:30 ч. – 17:00 ч. Рижата пътувал с такси, като спрял в близост до дома на собственика на мотоциклета, на  ул. „ Априлци“, в ж.к. „Меден Рудник“. Слизайки от колата, той влязъл в двора на къщата, като се насочил към стоящия там моторист, който обличал мотоциклетна  екипировка  непосредствено до мотоциклета си  марка „Кавазаки“  модел ЗХ 600.

Стоянчов започнал да говори, че моторът е много хубав и иска да го покара. Свидетелят потвърдил, че моторът добре върви, но отказал да го даде на обвиняемия. Това било многократно казано, но независимо от отказа Рижата се обърнал рязко към него и с различен,  заплашителен  и злобен тон му казал да млъква, след това добавил, че ако не му даде мотора да го покара, ще го пребие, след което  вдигнал степенката  и без да иска разрешение,  започнал да избутва мотора на заден ход от двора на къщата към улицата.

Другото момче не го спрял от страх, че ако се опита да му препречи пътя, обвиняемият ще изпълни заканата си и ще го пребие. Независимо от опитите на пострадалия и неговите приятели да се свържат с Рижата и да го убедят да върне мотоциклета, едва на следващия ден, той изоставил мотора на бензиностанция в к.с. „Меден рудник“.

Коментари

Още от последните новини