С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта

С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта  - E-Burgas.com

Няма криза с облеклата и предпазните средства в Спешния център в Бургас

С разхлабването на мерките са се увеличили и лицата под задължителна домашна карантина в Бургаския регион, стана ясно от заседанието на местния оперативен щаб. Към момента 962 са карантинирани в областта, а 532 - община Бургас.

Двама души вчера са подадени от полицията на прокуратурата за нарушаване на задължителната карантина.

Междувременно стана ясно, че РЗИ е изследвало 260 души персонал във всички домове за стари хора в Бургаска област. В следващите дни предстои и изследване на настанените там възрастни хора.

Продължават изследванията на Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас по решение на общинския кризисен щаб.

Също така от днешното заседание, стана ясно, че Спешна помощ и УМБАЛ-Бургас са обезпечени с достатъчно медицински облекла и предпазни средства.

717 хранителни пакета са раздадени по програмата на Общински съвет-Бургас. Още 1648 пакета от хранителната банка с дарения, постъпили в Община Бургас, също са раздадени до днес.

Свързани статии
И омбудсманът иска изборни промени заради карантината Омбудсманът настоява хората под карантина да могат да гласуват Удължават карантината в Германия Съдилищата в страната издали 650 присъди за нарушени карантини По-кратка карантина при влизане в Гърция по празниците РЗИ ще ни известява с SMS или по мейла за карантина И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение И здравният инспектор доц. Ангел Кунчев е под карантина От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Три общини в Бургаско продължават проект за разделно събиране на отпадъци
Тагове
карантина регион
Коментари

Още от последните новини