С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта

С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта  - E-Burgas.com

Няма криза с облеклата и предпазните средства в Спешния център в Бургас

С разхлабването на мерките са се увеличили и лицата под задължителна домашна карантина в Бургаския регион, стана ясно от заседанието на местния оперативен щаб. Към момента 962 са карантинирани в областта, а 532 - община Бургас.

Двама души вчера са подадени от полицията на прокуратурата за нарушаване на задължителната карантина.

Междувременно стана ясно, че РЗИ е изследвало 260 души персонал във всички домове за стари хора в Бургаска област. В следващите дни предстои и изследване на настанените там възрастни хора.

Продължават изследванията на Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас по решение на общинския кризисен щаб.

Също така от днешното заседание, стана ясно, че Спешна помощ и УМБАЛ-Бургас са обезпечени с достатъчно медицински облекла и предпазни средства.

717 хранителни пакета са раздадени по програмата на Общински съвет-Бургас. Още 1648 пакета от хранителната банка с дарения, постъпили в Община Бургас, също са раздадени до днес.

Свързани статии
Проверки ще тресат и Регионалното министерство 314 души борят коронавируса в бургаските болници Коронавирусът погуби нови седем души в Бургас 18 души са хоспитализирани с ковид в Бургаско 21 бургазлии са приети в болница с ковид, 111 са новозаразените в областта Отново ръст на новозаразените с ковид в Бургаско Едва 38 новозаразени в Бургаско, но 14 починали Без карантина за българи в Гърция от понеделник Наливат 6,7 млрд.лв. в общините до 2027 Бургаски депутат: Работим за високоскоростен интернет във всяко населено място
Тагове
карантина регион
Коментари

Още от последните новини