С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта

С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта  - E-Burgas.com

Няма криза с облеклата и предпазните средства в Спешния център в Бургас

С разхлабването на мерките са се увеличили и лицата под задължителна домашна карантина в Бургаския регион, стана ясно от заседанието на местния оперативен щаб. Към момента 962 са карантинирани в областта, а 532 - община Бургас.

Двама души вчера са подадени от полицията на прокуратурата за нарушаване на задължителната карантина.

Междувременно стана ясно, че РЗИ е изследвало 260 души персонал във всички домове за стари хора в Бургаска област. В следващите дни предстои и изследване на настанените там възрастни хора.

Продължават изследванията на Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас по решение на общинския кризисен щаб.

Също така от днешното заседание, стана ясно, че Спешна помощ и УМБАЛ-Бургас са обезпечени с достатъчно медицински облекла и предпазни средства.

717 хранителни пакета са раздадени по програмата на Общински съвет-Бургас. Още 1648 пакета от хранителната банка с дарения, постъпили в Община Бургас, също са раздадени до днес.

Свързани статии
От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Три общини в Бургаско продължават проект за разделно събиране на отпадъци Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи Десетки хиляди българи отидоха в Гърция за часове Домашното насилие зачестило по време на карантината Айтос се пребори с 32 общини за важен социален проект Онлайн дискотека за празника на Поморие Ето го нерегламентираното сметище, събиращо тонове боклуци в Поморие (Снимки) Дезинфекцират отново всички улици във всички населени места в община Созопол В Созопол актуализираха възможностите за паркиране летния сезон, вижте ги
Тагове
карантина регион
Коментари

Още от последните новини