С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта

С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта  - E-Burgas.com

Няма криза с облеклата и предпазните средства в Спешния център в Бургас

С разхлабването на мерките са се увеличили и лицата под задължителна домашна карантина в Бургаския регион, стана ясно от заседанието на местния оперативен щаб. Към момента 962 са карантинирани в областта, а 532 - община Бургас.

Двама души вчера са подадени от полицията на прокуратурата за нарушаване на задължителната карантина.

Междувременно стана ясно, че РЗИ е изследвало 260 души персонал във всички домове за стари хора в Бургаска област. В следващите дни предстои и изследване на настанените там възрастни хора.

Продължават изследванията на Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас по решение на общинския кризисен щаб.

Също така от днешното заседание, стана ясно, че Спешна помощ и УМБАЛ-Бургас са обезпечени с достатъчно медицински облекла и предпазни средства.

717 хранителни пакета са раздадени по програмата на Общински съвет-Бургас. Още 1648 пакета от хранителната банка с дарения, постъпили в Община Бургас, също са раздадени до днес.

Свързани статии
Внимание, кинолюбители - Фестивал "Карантината" идва в Бургас от 4 до 6 октомври 7 вместо 10 дни изолация за заразените с коронавирус от днес Бургас с пореден успех, регионът е избран да участва мисия за предизвикателствата на климата Рекорден бюджет за регионално развитие, ето кои проекти в Бургаско са включени Рекорд и в парламента: 22-ма депутати под карантина Шефът на здравната комисия в НС: Търсим баланс, не скачаме в най-крайните мерки И президентът се самоизолира като контактен на Никола Минчев Премиерът Кирил Петков е под карантина Одобрените проекти за развитие на общините достигнаха 2,1 млрд. лв. Одобриха над 2,1 млрд. лева за развитие на общините по ОП "Региони в растеж"
Тагове
карантина регион
Коментари

Още от последните новини