Руски зам.-кмет се впечатли от бургаската еко детска градина "Пинокио"

Руски зам.-кмет се впечатли от бургаската еко детска градина

Зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности на побратимения на Бургас руски град Ярославъл Елена Новик разгледа образователни и инфраструктурни обекти по време на официалната си визита в Бургас. 

Кметът Димитър Николов представи пред Новик най-значимите и сериозни инвестиции в образователната инфраструктура, като акцент бяха новоизградените  детски и учебни заведения.

"Много съм впечатлена от еко детска градина "Пинокио", изградена по финландски модел, както и от модела на преподаване и организиране на учебния процес в ОУ "Ал.Г. Коджакафалията" и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации", коментира след посещението си там зам.-кметът на Ярославъл. Тя се срещна със зам.-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян и зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева.

Представителката на общинската администрация на Ярославъл посети и плувен комплекс "Парк Арена" ОЗК и се запозна с възможностите за участие на спортисти от руския град в международни състезания, както и условията за организиране на спортни лагери.

Новик бе специален гост на "Дните на руската култура" в Бургас, организирани от Община Бургас и Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас.

Специален гост бе  и зам.-председателя на българо-руското дружество за приятелство "Шипка" Сергей Терехин.

Коментари

Още от последните новини