Румен Радев: Охранителите на "Росенец" са служители на НСО

Румен Радев: Охранителите на

От Бойко Борисов зависи кой ще охранява Пеевски и Доган, допълни президентът

Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща евроейска държава, коато се преборим с беззаконието и укрепим върховенството на правото, и устоим правата на гражданите, заяви президента Радев в изявление от "Дондуков 2".

За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината, като гарант за възстановяване на общественото доверие.

Радев заяви, че е имал разговор с началника на НСО ген. Красимир Станчев.

Станало е ясно, че участвалите в вчерашното събитие в парк "Росенец" охранители са служители на НСО.

Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка, каза Радев.

Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов, допълни президентът.

Свързани статии
Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града Новият спонсор на „Нефтохимик 2010“: Вярваме, че ще защитят титлата (Снимки) Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Президентът: Нищо не може да бъде на дневен ред преди оставките Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“ Безплатно автокино пред Догансарай довечера Избраха нов началник на НСО Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео) Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно
Тагове
Догансарай НСО Румен Радев скандал
Коментари

Още от последните новини