Румен Радев: Охранителите на "Росенец" са служители на НСО

Румен Радев: Охранителите на

От Бойко Борисов зависи кой ще охранява Пеевски и Доган, допълни президентът

Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща евроейска държава, коато се преборим с беззаконието и укрепим върховенството на правото, и устоим правата на гражданите, заяви президента Радев в изявление от "Дондуков 2".

За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината, като гарант за възстановяване на общественото доверие.

Радев заяви, че е имал разговор с началника на НСО ген. Красимир Станчев.

Станало е ясно, че участвалите в вчерашното събитие в парк "Росенец" охранители са служители на НСО.

Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка, каза Радев.

Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов, допълни президентът.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Стойко Танков върна за ново разглеждане скандално гласуване на Общинския съвет Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас
Тагове
Догансарай НСО Румен Радев скандал
Коментари

Още от последните новини