Румен Радев: Охранителите на "Росенец" са служители на НСО

Румен Радев: Охранителите на

От Бойко Борисов зависи кой ще охранява Пеевски и Доган, допълни президентът

Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща евроейска държава, коато се преборим с беззаконието и укрепим върховенството на правото, и устоим правата на гражданите, заяви президента Радев в изявление от "Дондуков 2".

За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината, като гарант за възстановяване на общественото доверие.

Радев заяви, че е имал разговор с началника на НСО ген. Красимир Станчев.

Станало е ясно, че участвалите в вчерашното събитие в парк "Росенец" охранители са служители на НСО.

Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка, каза Радев.

Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов, допълни президентът.

Свързани статии
Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК Румен Радев: Несериозно е да се говори за служебно правителство, тече процедура за редовен кабинет Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство Секретарят на президента коментира шпионския скандал, Радев още мълчи ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора Румен Радев: Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април Президентът започна консултации за избори по време на пандемията Търговците от „Краснодар“ пропищяха от цигани: Крадат ни ежедневено, искаме охрана!
Тагове
Догансарай НСО Румен Радев скандал
Коментари

Още от последните новини