Ресторантьорите в Бургас: Инерцията на работа е загубена, клиентите ни намаляха със 70%

Ресторантьорите в Бургас: Инерцията на работа е загубена, клиентите ни намаляха със 70%  - E-Burgas.com

От бранша искат наемите за април да бъдат опростени, а за май и юни намалени с 50%

Опростяване на наемите на обектите за месец април и намаляването им с 50% за месеците май и юни искат от ресторантьорския бранш в Бургас.

Те са изпратили писмо до кмета Димитър Николов и председателят на Общински съвет - Бургас Севдалина Турманова, в което настояват общината да подпомогне един от най-засегнатите браншове в града.

В писмото се напомня, че поради наложените от държавата мерки и през месец април, а именно, че “Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа.

"Поради тази причина е необходимо наемите за месец април на обекти отдавани за ресторантьорска и бар дейност, да бъдат опростени.Също така е от огромна необходимост наемите за такъв тип имоти за месеците май и юни да бъдат редуцирани с 50%, както бе гласувано на сесията на Общински съвет през месец април, за да успеем да оздравим бизнесите си, пострадали от пандемията и системните затваряния на нашите обекти. Ресторантьорският бизнес не е машина, която просто да включиш и да заработи веднага. Изгубена е инерцията и самите клиенти са намалели със 70%, след година страхове и напрежение." пишат ресторантьорите. 

Те се обръщат към община Бургас с апел да бъдат предприети незабавно необходимите действия за подпомагане на бранша. 

 

Коментари

Още от последните новини