Ремонтират улици в "Меден рудник" с пари от фонд на ЕС

Ремонтират улици в

Улици, отводнителни и укрепителни съоръжения в ж.к. „Меден рудник” ще бъдат ремонтирани с пари от от фонд „Солидарност”. Частично ще бъде ремонтирана ул. „Захари Стоянов” и ще бъде извършено аварийно възстановяване на улица „Владимир Вазов” в кв. „Победа”.

Общо над 4,3 млн. лв. от фонда ще бъдат отпуснати на Бургас и Камено по решение на Националния координатор на безвъзмездната финансова помощ – заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Средствата са предназначени за справяне с последствията от наводненията в област Бургас през м. октомври 2017 г.

По проекта на община Бургас на обща стойност над 2,57 млн. лв. е одобрено финансирането на общо 5 обекта. Два от тях са изпълнени аварийно непосредствено след бедствието. Те са за частично възстановяване на улиците „Амур” и „Дружба” в кв. Горно Езерово и на улици в м.с. Върли бряг. Останалите обекти на местната администрация, които предстои да бъдат реализирани, са за аварийно възстановяване на улици в с. Равнец.

Предоставеният финансов ресурс на Бургас и Камено ще допринесе за намаляване на разходите на държавата за възстановяване на основна обществена инфраструктура.

Коментари

Още от последните новини