Рецидивистът Методи, съблякъл и опрял пищов в главата на дилър: Смачках го от бой, направо акъла му взех

Рецидивистът Методи, съблякъл и опрял пищов в главата на дилър: Смачках го от бой, направо акъла му взех - E-Burgas.com

26-годишният Методи Гергов, който през януари т.г. похити дилър, съблече го гол и опря пистолет в челото му, днес обжалва наложената му мярка за неотклонение пред Бургаския окръжен съд. Малко преди съдебното заседание пред сградата на съда обвиняемият демонстрира задоволство и гордост от деянието, в което го обвиняват. Сред конвоя от служители на съдебна охрана и журналисти той се обърна към случайно попаднал на място негов авер с думите:

"Смачках го от бой, бате, направо го побърках. Акъла му взех"

На Методи Гергов е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 143 от НК, за това, че на 16.01.2017 г., в Св. Влас принудил друг мъж да извърши неща противни на волята му – да се съблече чисто гол и извършил други неприлични действия с потърпевшия, като след това го накарал собственоръчно да напише и подпише на лист хартия списък с имена на лица, които са дилъри и разпространители в региона и който списък след това да предаде в РУ на МВР – Несебър. За тази цел Методи опрял пистолет в челото на пострадалия и му казал, че ако не го направи ще го застреля.

В съдебната зала днес младият мъж показа далеч по-смирено поведение. Помоли за домашен арест и обеща да не пречи на разследването в случай, че жалбата му бъде удовлетворена. "Искам по-лека мярка. Няма да се укрия или да извярша друго престъпление,"обеща Методи пред съдебния състав.

Въпреки това обаче след продължилото не повече от 10 минути съвещание съдът реши, че младият мъж трябва да остане в ареста. Методи бил с обременено съдебно многократно осъждан включително за тежки умишлени престъпления. А предвид тежестта на деянието, в което е обвинен съдът се съгласи с позицията на държавното обвинение, че има реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини