Раздават саднвичи на блокираните шофьорите на границата с Турция

Раздават саднвичи на блокираните шофьорите на границата с Турция - E-Burgas.com

На ГКПП "Капитан Андреево" започна раздаването на храна и вода на блокираните хиляди шофьори на тирове. Кризата продължава вече пети ден и колоната от тежкотоварни автомобили е между 45 и 50 километра, информира БНР. 

Струпването на тежкотоварните автомобили на българска територия е заради проверките от турска страна и здравните прегледи , които се извършват на шофьорите като мярка срещу Covid-19.

За денонощие на българо-турската граница се обработват около 1 500 тира. Блокираните хиляди шофьори са без течаща вода и санитарни помещения.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова посочи:"Вчера започна почистването, което е малко затруднено, но сме предоставили химически тоалетни. Днес вече има и водоноски за хигиенните нужди на изчакващите шофьори. Започна и раздаването на вода, сандвичи и кроасани от страна на БЧК".

Хиляди шофьори остават блокирани на километричната опашка

Освен изчакването за преминаване през граница, хората са притеснени от липсата на битови условия.

„Не мога да го обясня, не знам какво се случва, навсякъде е горе-долу еднакво. Преди три дни на Видин-Калафат същата работа -35-40 километра опашка, тук е 50 километра...Може би заради вируса. Не знам проверяват ли, преглеждат ли…“

„Не е лесно, но поне имаш работа“.

Какво може да имаш в една кола?! Сега казват: измийте си ръцете, но къде? Ям само детски закуски и нищо друго“.

„Опасно да се вземе сега от всякъде ядене и пиене“, споделиха шофьори пред микрофона на БНР.

Бяха поставени десет химически тоалетни. Днес се очаква да бъдат позиционирани водоноски. Доброволци на БЧК ще предоставят вода и храна на бедстващите шофьори.

Коментари

Още от последните новини