Разбиха група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

Разбиха група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация - E-Burgas.com

Разбиха организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщиха от МВР.

Обвиниха трима души за участие в група за трафик на жени Действията по разследване на престъпната дейност са реализирани от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“-Пловдив, Пазарджик и Смолян при ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на оперативните действия са добити данни за членовете на организираната престъпна група - двама мъже, на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена, действала на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 г., без йерархични нива и конкретен ръководител. Според първоначалната информация, 42-годишният мъж, осъждан, имал ангажимента да набира и транспортира момичета, които да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград.

На място, другите двама - заемащи комуникационни длъжности в два хотела - намирали клиенти за предлаганата „услуга“. В хода на разследването са установени 11 момичета, използвани от групата в различни периоди от 2019 до началото на настоящата година.

Специализираната операция за пресичане на престъпната дейност и задържане на участниците е проведена на 10 и 11 януари. В реализацията се включили  служители на сектора БОП-Пловдив, Пазарджик и Смолян, с подкрепата на техни колеги от сектор БОП-Хасково и Кърджали и сектор БОП-Стара Загора.

В резултат на съвместната работа тримата членове на престъпното сдружение са установени и задържани на територията на Свиленград. Със заповед за полицейско задържане до 24 часа те са конвоирани до арестни помещения на ОД на МВР-Пловдив.

Открити и иззети са мобилни телефони, чрез които комуникирали. Клиент и посредник са издирени и разпитани в качеството на свидетели. Разпитани, някои от тях пред съдия, са и пострадали момичета, едно от които е било установено на място.

Продължават оперативните действия за установяване и на други жертви на трафик, както и на евентуални лица, имащи периферно и второстепенно отношение към престъпната дейност на групата. След доклад на материалите по делото в Специализираната прокуратура, на тримата задържани са повдигнати обвинения. На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Работата по пълното документиране на престъпната дейност на групата продължава от служители на БОП-Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Коментари

Още от последните новини