Радев: Вървим към икономическа самоликвидация

Радев: Вървим към икономическа самоликвидация - E-Burgas.com

Партиите пренебрегват здравия разум. Това решение е опасна стъпка към въвличането на България в конфликта. Очаквам разумни решения. Самата формулировка е достатъчно разтеглива. Това каза президентът Румен Радев относно решението на НС да се окаже военнотехническа помощ на Украйна.

"Преди дни призовах да не допускаме страстите на войната да се пренасят в България. Призовавам политиците да внимават с последствията от думите си. Недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци между хората. По българските улици трябва да се вият български знамена.

Подкрепяме всячески жертвите на войната Но кръвопролитията започват с милитаристки призиви.  Който ни въвличат във война, трябва да е готов да понесе своята отговорност. Надявам се, че четете и слушате какво казват политици и анализатори. Вацлав Краус какво казва - че бягството от преговори означава самоликвидация - икономическа на Европа. Явно ние сме  се запътили натам" , уточни той.

По повод новия проект на Стефан Янев, държавният глава заяви: "Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно като екип. Впускането в партийната политика се оказа непосилно изпитание  за много от тях. Това е за втори път- на президентството да се приписва политически проект. Не работя с подставени лица. Ако подкрепям партия, ще го заявя лично".

Относно днешният празник, Радев каза: "Войската ни винаги е била стожер на българската държавност. Днес всички българи заслужено отдаваме почит и признателност.  Войната,  която доскоро считахме за немислима, изисква държавническо решение и адекватни действия. Основният стълб е българската армия и хората, които са й се посветили. Нека пожелаем на всички мъже и жени в униформа здраве и сили. Честит празник". 

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Радев на среща с Ердоган заради мигрантите Президентът кани ДПС на консултации Радев за войната по пътищата: Цяло поколение израсна без масов спорт и природосъобразен начин на живот Президентът: Старостта не бива да е бреме, обществото ни е в дълг на възрастните хора Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО
Тагове
радев
Коментари

Още от последните новини