Радев скастри "Възраждане" за позицията им спрямо пандемията

Радев скастри

Държавният глава Румен Радев започна срещата си с партия „Възраждане“ с думите, че за него всички партии в Народното събрание са важни, независимо числеността на групите им. Лидерът на най-малката фракция в Народното събрание Костадин Костадинов пък му отговори, че споделя това виждане, защото всяка партия представлява част от народа, а народът не бива да се дели.

Костадинов отново представи приоритетите на партията му, започвайки с искането за отмяна на противоепидемичните мерки и на зелените сертификати като форма на дискриминация. На второ място той постави демографската катастрофа, а на трето – защита на потребителския интерес на всеки гражданин с оглед потенциалното увеличаване на цената на тока от следващата година.

„Не можем да направим компромис в позицията си за Северна Македония така, както си го представят от ЕС, защото това би било национално предателство“, каза Костадинов и допълни, че ще търси подкрепа за позициите на „Възраждане“ от всеки здравомислещ депутат в парламента.

„Когато предлагате премахването на мерките срещу пандемията, се надявам за вземате под внимание интереса наистина на всеки български гражданин“, отговори президентът Румен Радев. Той припомни, че всеки ден умират над сто болни и много се борят всекидневно в интензивните отделения за живота си.

Коментари

Още от последните новини