Пропадна част от пътя между Малко Търново и Царево (видео)

Видеото зарежда

Управляващите обещаха да ремонтират една от най-важните отсечки в Странджа тази пролет

Част от пътя между Малко Търново и Царево е пропаднал днес. Това съобщи кметът на Малко Търново Илиян Янчев, който публикува видео и снимки на личния си фейсбук профил. Той призова хората да шофират внимателно, а по-тежките автомобили изобщо да не преминават по пътя. АПИ вече са информирани. 

Припомняме, че пътят между Малко Търново и Царево от дълги години е в много лошо състояние. В края на миналата година хората в Странджа бяха готови да се вдигнат на протесттъй като голяма част от тях всеки ден са принудени да трошат автомобилите си по разбитата пътна настилка. Малко по-късно управляващите заявиха, че парите за ремонт на пътя са осигурени и още тази пролет ще започне полагането на нов асфалт. 

Отсечката, която свързва  Царево и Малко Търново, не е ремонтирана повече от 40 години. Нейната значимост надхвърля необходимостта от нормални пътни комуникации на хората от близките населени места. Пътят свързва крайбрежието и вътрешността на Странджа, а нейното реновиране има  решаваща роля за развитие на алтернативните форми на туризъм и съживяването на региона.

Галерия
Коментари

Още от последните новини