Ремонтират пътя между Царево и Малко Търново напролет

Ремонтират пътя между Царево и Малко Търново напролет - E-Burgas.com

В два етапа ще се реши проблемът с тежкото състояние на пътя между Царево и Малко Търново, стана ясно след днешната визита на министър Николай Нанков в Бургаска област.

Напролет започваме текущ ремонт, необходими са 3-4 млн. лева, за да може хората да пътуват спокойно, ангажира се министърът в присъствието на народните представители от ГЕРБ-Бургас.

Заедно с това Николай Нанков потвърди тезата си, изразена от трибуната в Народно събрание в отговор на въпрос, поставен от депутатите в рамките на парламентарния контрол: че е необходимо дългосрочно решаване на проблема, т.е. цялостна рехабилитация на пътя.

Затова възлагаме изготвяне на технически проект, той трябва да е готов до средата на следващата година, уточни министърът на регионалното развитие.

Отсечката, която свързва  Царево и Малко Търново, не е ремонтирана повече от 40 години. Нейната значимост надхвърля необходимостта от нормални пътни комуникации на хората от близките населени места. Отсечката свързва крайбрежието и вътрешността на Странджа, а нейното реновиране има  решаваща роля за развитие на алтернативните форми на туризъм и съживяването на региона.

Обновяването на пътната инфраструктура в региона е един от приоритетите на народните представители от ГЕРБ – Бургас.

В постоянен контакт сме и с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов,  който по инициатива на бургаските депутати се срещна с  кмета на Малко Търново Илиян Янчев, двамата обсъдиха вариантите за бързо и трайно решаване на проблема, допълни  народният представител Диана Саватева.

Коментари

Още от последните новини