Прокуратурата в Бургас протестира решението на съда за фейсбук измамника Милен (Видео)

Районна прокуратура – Бургас протестира определение на Районния съд в града (от 07.02.2017г.), с което наложената  мярка за неотклонение на Милен С от гр. Бургас е изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Милен Стойчев е обвинен за това, че в периода 01.12.2016г. до 06.06.2017г. включително, в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление , с цел да набави за себе си имотна облага, представлявайки се за лице от женски пол с профилно име „Мария Василева“ в социална мрежа, посредством комуникация в интернет, възбудил заблуждение у различни лица, че се намира в Република Гърция , където живее и работи майка й, желае да се прибере в Република България, но не разполага с парични средства за закупуване на билет, както и че телефонния и апарат бил повреден и не разполага с парични средства за ремонта му , мотивирайки ги по този начин да извършат парични преводи по банкова сметка – престъпление по чл.209, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

В час от мотивировката си за изменението на мярката за неотклонение на Милен Стойчев съдът е посочил, че  средството за което се предполага, че е използвано за извършване на престъплението е иззето и обвиняемият няма физически достъп до банковите сметки, използвани за извършване на престъплението, т.е. отнети са му средствата, необходими за извършване на престъпление, подобно на това, в което е обвинен.

Районна прокуратура – Бургас не споделя тези изводи и мотивира тезата си с факта, че съществуват достатъчно други известни съвременни средства за комуникация в интернет, например смартфон, а и не е невъзможно обвиняемият да се снабди в дома си с каквото и да било техническо средство за работа с интернет. Обвиняемият е трайно безработен, като средствата за издръжката му са генерирани от престъпната му дейност. Изтеклият период на задържане на Милен Стойчев. е по - малко от 3 месеца. Районна прокуратура – Бургас отбелязва, че законодателят е предвидил максимален период за задържане под стража за подобно тежко умишлено престъпление в размер от 8 месеца, което доказва, че Милен Стойчев е задържан под стража в разумни граници.

Протестът на Районна прокуратура – Бургас ще бъде разгледан в заседание от Окръжния съд в града.

Коментари

Още от последните новини