Прокуратурата решава за Бенчо Бенчев, ръководството на БСП снема доверието си от него

Прокуратурата решава за Бенчо Бенчев, ръководството на БСП снема доверието си от него - E-Burgas.com

"Ръководството на БСП - и местното, и националното, снема доверието от Бенчо Бенчев като член на групата съветници от БСП. Отправена е покана към него да си подаде оставката. Това е нормалният политически изход от ситуацията, който е в рамките на стандартите за поведение на европейските политици." Това заяви за Нова ТВ адвокат Евгений Мосинов, зам.-председател на групата общински съветници на БСП в Бургас.

"Когато дори има съмнения за такива сериозни обвинения, се подва оставка. Аз се надявам, когато господин Бенчев е в състояние да я подаде тази оствка, да го направи. Ако не, ние имаме други политически механизми за реакция, включително и изключване от групата", каза още Евгений Мосинов.

Бургаският общинар Бенчев беше арестуван заедно с Митьо Очите в Турция, а днес прокуратурата трябва да реши дали ще го обвини в участие в престъпна група, пране на пари и лично укривателство.

Бенчев е заместник-председател на Общинския съвет и е от гражданската квота на БСП. Името  му нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава. 

 

 

Коментари

Още от последните новини