Проф. д-р Сотир Сотиров от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас получи световно признание

Проф. д-р Сотир Сотиров от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас получи световно признание - E-Burgas.com

 

 

Един от най-успешните български учени в областта на технологиите, проф. д-р Сотир Сотиров, преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, бе удостоен с престижното звание IEEE Senior Member. Това признание е не само висока чест, но и свидетелство за значителния му принос в сферата на технологиите.

 

„Това признание е чест и отражение на значителния принос, който съм направил в професията,“ сподели проф. Сотиров. Той подчерта значението на членството в IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) – най-голямата световна организация, посветена на развитието на технологиите за подобряване на човешкия живот. Организацията обединява професионалисти от цял свят в областта на електроинженерството, компютърните науки и сродни дисциплини.

 

Особено важен момент за него е фактът, че под 50 българи са достигнали до това престижно звание, което прави признанието още по-значимо. „Гордея се с това постижение и съм благодарен на колегите и партньорите си за тяхната подкрепа,“ добави той.

 

Званието IEEE Senior Member предоставя на проф. Сотиров не само нови професионални възможности, но и шанса да заема лидерски позиции, като същевременно подкрепя младите таланти в областта на иновациите. Това признание отваря нови хоризонти за него и неговата работа в световен мащаб.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини