Премахват опасни дървета в центъра на Бургас, за да правят тротоари

Премахват опасни дървета в центъра на Бургас, за да правят тротоари - E-Burgas.com

В четвъртък въвеждат реорганизация на движението във връзка със строителните дейности

След като ВиК смени старите тръби под ул. "Св. св. Кирил и Методий", Община Бургас навлиза със строителна техника за обновяване на тротоари и настилка. В тази връзка от утре, четвъртък, се въвежда временна реорганизация на движението в участъка между ул. "Цар Симеон I" и ул. "Проф. д-р Асен Златаров". Влизането на автомобили там ще бъде спряно. Достъпът до улица "Страхил" ще се осъществява от ул. "Хан Аспарух". Община Бургас предварително се извинява за причиненото временно неудобство. Шофирайте и пресичайте внимателно!

Ремонт на ул. "Кирил и Методий" не е правен от десетилетия. В много лошо състояние са тротоарите. За да има нови такива, се налага част от дърветата по улицата, които са потенциално опасни, да бъдат премахнати. За всяко старо ще бъде засадено младо дърво. Ремонтът продължава тези дни именно с тротоарите, докато асфалтовите бази отново заработят с пълен капацитет. Тогава ще се излее и новата пътна настилка.

Общината продължава работата по обновяването на целия градски район, включваща изграждането на новата библиотека, обновяването на улиците "Св. св. Кирил и Методий", "Средна гора" (готова), както и реставрацията на фасадата на катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий".

Предвидени за обновяване са и два големи участъка от улиците "Оборище" и "Асен Златаров" - тези между успоредните "Средна гора" и "Кирил и Методий", като най-напред ВиК сменя старите тръби. 

 

Свързани статии
Безкрайните ремонти на "Тракия" продължават и днес Етнографският музей затваря врати заради ремонт Общината започва голям ремонт в "Изгрев", променят маршрута на Б11 Отличиха Конгресния център в Бургас в конкурса "Сграда на годината" Конгресен център – Бургас с престижно отличие за развитие на градската среда и културата 100 Центъра за спешна помощ получиха нови компютри Отпускат 4,8 млн лева за ремонт на общински пътища в Бургас, доизграждат и улица към „Арена Бургас“ 25 души се заразиха в център за деца във Варна УМБАЛ: В Бургас няма кръвен център, но усилено се работи за създаването му Ремонт ограничава движението на "Тракия" от Бургас към София
Тагове
ремонт център
Коментари

Още от последните новини