Процедурата за гробище за домашни любимци в Бургас се тътри пета година

Процедурата за гробище за домашни любимци в Бургас се тътри пета година  - E-Burgas.com

Регламентирано гробище за домашни любимци с влязъл в сила план в Бургас все още няма, въпреки че процедурата е стартирана още през 2011. Това призна главният архитект на общината инж. Веселина Илиева, като добави че като проучване и задание то е заложено като проектиране в новия гробищен парк в ж.к. „Меден рудник“.

По нейните думи загробването на домашни любимци става на регламентирани за това места и ако няма разрешение за това, то е забранено. Въпросът за загробванията и изискванията на закона зависи от служителите на отдел „Екология“ в общината.

Към момента има сформирана Комисия, с предстсавители на РЗИ и РИСОВ, и тя е задала изискване да има обособена зона за устройване на такъв парк за домашни любимци. След това гробището за домашни лщбимци, трябва да бъде изградено, експлоатирано и съотвенто да се предлага такава услуга за гражданите.

„Процедурите са бавни, нестават бързо, но вървим в тази посока. Към момента няма одобрен план, има единствено започната процедура“, каза още инж. Илиева.

Коментари

Още от последните новини