Приемът на документи за подмяна на стари печеки в Долно Езерово е до края на май

Приемът на документи за подмяна на стари печеки в Долно Езерово е до края на май - E-Burgas.com

Ако сте жител на квартал „Долно Езерово“ и зоните А, Б, В и Районен център на комплекс „Меден рудник“, не отлагайте възможността да подмените старата си печка на дърва и въглища с нов екоуред.

Срокът за подаване на документи е до 31 май, а вече много домакинства от тези жилищни райони са заявили желание да се включат в кампанията.

Заявления за подмяна на старите печки се приемат в деловодството на Териториална дирекция „Възраждане“ в комплекса и ще е отворен всеки работен ден от 08:30 до 12:30 и от 13:45 до 17:15 часа. Документи се приемат и в обособения информационен център в читалище „Просвета – 1927“ в „Долно Езерово“. Той е отворен за граждани всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа.

Чрез изпълнението на проекта Община Бургас предоставя възможност на 2280 домакинства да си осигурят по-голям комфорт в домовете си. Срещу старите печки те може да получат топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Чрез преминаването на екологично гориво за отопление ще се намали чувствително количеството на фините прахови частици, които се генерират от битовото отопление в тези райони на града.

Образци на заявленията, както и информация за условията и реда при кандидатстване, са публикувани на страницата на Община Бургас.

Информация може да получите и на телефон 056/ 843 891.

Проектът на Община Бургас „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. „Долно Езерово“, гр. Бургас“ се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз. Неговата цел е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, генерирани от битовото отопление.

Свързани статии
Затварят за месец част от улица в Долно Езерово заради ново ВиК Започна подмяната на стари печки с климатици в "Меден рудник" и Долно Езерово ЕС: България не е изпълнила задълженията си за качество на въздуха Българската столица на 8-мо място по най-мръсен въздух в света Обществено обсъждане за мръсния въздух ще се проведе в Бургас Мръсният въздух убива над 8 500 българи годишно Община Бургас: Дървата и въглищата са основния замърсител на Долно Езерово Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Затварят улица в Долно Езерово заради празника на квартала Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво
Тагове
долно езерово стари печки мръсен въздух
Коментари

Още от последните новини