Президентът твърдо зад съвместната охрана на въздушното ни пространство

Президентът твърдо зад съвместната охрана на въздушното ни пространство - E-Burgas.com

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува изказванията против съвместната охрана на въздушното ни пространство. Пред състава на военната академия той обяви, че подобни гласове не допринасят за повишаването на бойните способности на армията, казват от БТВ.

„Самоизолацията на България в рамките на своето собствено въздушно пространство със своите собствени и вече морално остарели Миг-29 не допринася по никакъв начин”, каза още Плевнелиев по темата.

В началото на септември българското въздушно пространство ще бъде охранявано от два американски изтребителя Ф15 в продължение на седмица. До края на годината трябва да има споразумение с полските Военновъздушни сили.

Расте броят на политиците в България, които желаят да отклонят страната от курса на евроатлантическото развитие. Следвам безкомпромисно и посветено този курс, защото дълбоко вярвам, че това е верният път”, заяви също президентът.

Той допълни, че в предстоящата президентска битка трябва всеки кандидат да се определи къде стои ценностно и да поеме конкретни ангажименти към страната ни и интеграцията й в НАТО и в Европейския съюз.

Плевнелиев допълни, че членството ни в НАТО и ЕС е фундамент за демократичното развитие на страната.

Кандидатът за президент Румен Радев беше един от хората, които се противопоставиха на идеята да плащаме за охрана на въздушното ни пространство.

Коментари