Премахват корабните дневници за рибарските лодки

Премахват корабните дневници за рибарските лодки - E-Burgas.com

Така наречените корабни дневници за рибарските лодки предстои да бъдат премахнати съвсем скоро. Това съобщи по време на пресконференция в Бургас народният представител и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев, който от много време полага усилия работата на рибарите да бъде облекчена. Той каза, че е разговарял с началника на кабинета на министъра на транспорта и е получил уверение, че наредбата е пусната, преминало е общественото й обсъждане и до дни тя ще бъде публикувана. 

"Не зная дали сте виждали какво представлява един корабен дневник. Всеки рибар с лодка е нужно да го попълва. Не говорим за риболовните кораби, а за обикновени лодки. Описва се-скорост на вятъра, скорост на витлото, подводни течение и така нататък. Най-смешното е, че трябва да се посочи и дестинация. И се попълва-"Черно море", коментира инж. Кънев.

Той обясни, че заедно с колегите от ГЕРБ се налагало да бъдат водени тежки разговори с шефа на ИАРА и със заместник министър Добрев, който отговаря за Агенцията.

"Търси се решение за отпаденето на необходимостта да се попълват и рибарски дневници от притежателите на малки лодки", каза още депутатът.

 

Коментари

Още от последните новини