Предстои бавно затопляне

Предстои бавно затопляне - E-Burgas.com

В началото сме на период с бавно затопляне и обилно снеготопене предаде "Нова". Днес облачността ще се разкъсва видимо следобед в Североизточна България. Над останалата част от страната ще бъде облачно. Преваляванията ще са в Югозападната половина на страната – предимно от дъжд, тук-там в планините и предпланинските райони ще са от мокър сняг.

Около обяд времето ще бъде ветровито с по-силен вятър около Черноморието и в Югоизточна България. Поривите по крайбрежието ще са над 50-60 км/ч, а вълните ще гонят 3-4 метра височина.

Температурите сутринта – от 1 до 4 градуса над нулата. В най-топлата част на денонощието – между 3-4 градуса в Западна България до 12-13 градуса на североизток и в централните райони на Горнотракийската низина.

Средиземноморски циклон ще бъде причина за по-силния вятър и днес, и утре. Той преминава южно от нашата страна. От него очакваме слаби превалявания и в петък – отново предимно дъжд, а в планините на Югозападна България - сняг. През почивните дни валежите ще се изместят в Източна България.

Температурите до края на тази и в началото на следващата седмица ще се повишават. В неделя и понеделник пролетта се връща с температури над 15 градуса.

Коментари

Още от последните новини