Преболедувалите коронавируса военни ще даряват кръвна плазма на други болни

Преболедувалите коронавируса военни ще даряват кръвна плазма на други болни - E-Burgas.com

Подготвя се заповед преболедувалите военнослужещи да даряват плазма за други болни. Това съобщи след края на тържествения ритуал за Архангелова задушница военният министър Красимир Каракачанов, цитиран от offnews.bg. Той призова преболедувалите граждани да направят същото.

Правителството не е разглеждало възможността за сериозно затягане на мерките и въвеждането на национална карантина. Каракачанов обясни, че това трябва да се реши от Националния оперативен щаб.

Северна Македония е подценила ситуацията за членството си в ЕС, а България няма да отстъпи от позицията си, тъй като тя е приета с решение на Народното събрание, бе категоричен Каракачанов. Според него до 17 ноември все още има време македонска делегация да дойде и да подпише
анекс, с който се отказва от териториални и малцинствени претенции спрямо България, както и това, че приема общата история до 1945 г.

"Това само ме убеждава, че той (Зоран Заев) и повечето министри явно не четат документите, които са подписали. Членството, и в договора пише много ясно и категорично, че България ще подкрепя Република Македония, за да постигне критериите за членство. Ние се опитваме да ги подкрепяме да постигнат критериите, един от които е решаване на двустранните проблеми със съседите“, каза Красимир Каракачанов.

Свързани статии
Кметът Димитър Николов внесе извънредна докладна за закупуване за фризер за кръвна плазма Болници алармираха за фалшиви ковид тестове Ремонтите на бургаските болници продължават и през 2021 Национална стратегия предвижда закриване на болници у нас Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма Училище дари 1100 лв. на бургаската болница Проф. Балтов: След затягане на мерките положението в болниците е малко по-добро Националният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януари Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява Кметът Димитър Николов: Ситуацията с медиците в Бургас е критична, търсете Спешна помощ само ако наистина се налага!
Тагове
веонни кръвна плазма болни
Коментари

Още от последните новини