Преболедувалите коронавируса военни ще даряват кръвна плазма на други болни

Преболедувалите коронавируса военни ще даряват кръвна плазма на други болни - E-Burgas.com

Подготвя се заповед преболедувалите военнослужещи да даряват плазма за други болни. Това съобщи след края на тържествения ритуал за Архангелова задушница военният министър Красимир Каракачанов, цитиран от offnews.bg. Той призова преболедувалите граждани да направят същото.

Правителството не е разглеждало възможността за сериозно затягане на мерките и въвеждането на национална карантина. Каракачанов обясни, че това трябва да се реши от Националния оперативен щаб.

Северна Македония е подценила ситуацията за членството си в ЕС, а България няма да отстъпи от позицията си, тъй като тя е приета с решение на Народното събрание, бе категоричен Каракачанов. Според него до 17 ноември все още има време македонска делегация да дойде и да подпише
анекс, с който се отказва от териториални и малцинствени претенции спрямо България, както и това, че приема общата история до 1945 г.

"Това само ме убеждава, че той (Зоран Заев) и повечето министри явно не четат документите, които са подписали. Членството, и в договора пише много ясно и категорично, че България ще подкрепя Република Македония, за да постигне критериите за членство. Ние се опитваме да ги подкрепяме да постигнат критериите, един от които е решаване на двустранните проблеми със съседите“, каза Красимир Каракачанов.

Свързани статии
Болници у нас пред закриване заради липса на лекари Избраха терен за национална детска болница Управителят на Белодробната болница д-р Трошанова получи специална награда По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Медицинският център в Айтос грейна с нов вид (Снимки) КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие От август ще се издават електронни направления за хоспитализация Сербезова: Трябва да има мандатност на директорите на болници Сербезова: Болниците да са готови за прием и лечение на пациенти с ковид
Тагове
веонни кръвна плазма болни
Коментари

Още от последните новини