Правителството гарантира изпълнението на ж.п. отсечката Пловдив-Бургас

Правителството гарантира изпълнението на ж.п. отсечката Пловдив-Бургас - E-Burgas.com
снимка: архив

Правителството направи допълнителни изменения в текста на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. като проект за одобрение от Европейската комисия.

С решение на Министерския съвет от ноември 2015 г. в обхвата на програмата бяха включени доизграждането на Западна дъга на Софийския околовръстен път, допълнителни дейности към проекта за рехабилитация на ж.п. отсечката Пловдив-Бургас, както и разширение на участъка от третия лъч на софийското метро.

Предлаганите днес промени предвиждат преразпределение по години на средствата от Европейския фонд за регионално развитие по бюджета на програмата при запазване на общата им стойност. Първоначално одобрените 16,5 млн. евро за 2016 г. са завишени с 25 млн. евро, с което се покриват разходите по трите допълнителни проекта. Компенсаторно, средствата за следващите три години се намаляват с по 8,3 млн. евро. По този начин се гарантира изпълнението на проектите, които са от изключителна важност за развитие на инфраструктурата в България.

С новите изменения се добавят и мерки, гарантиращи капацитета на междинните звена и на бенефициентите.
 

Коментари

Още от последните новини