Правилата на плаж "Смокиня": Забранено за шатри, храни, напитки и хладилни чанти

Правилата на плаж
gearpatrol.com

Според концесионера на плажа поставените табели са по-скоро предупредителни, за да няма струпвания на хора

Вече втори месец прокуратурата в Бургас проверява издадените разрешителни за поставянето на няколко заведения на плаж Смокиня. В същото време плажните барове работят и са пълни с туристи. Летовници обаче сигнализират, че на свободната зона на ивицата е забранено разпъването на собствени шатри и носеното на храна и напитки.

В свободната зона на плаж Смокиня, която се намира между две от проверяваните заведения, стоят табели, на които е изписано, че е забранено поставянето на чадъри и шатри с големина повече от метър и половина.

Петя Ангелова от 10 години посещава плажа, но за пръв път не ѝ позволили да разпъне своята шатра.

"Като всяка година дойдохме тук на плажа и си разпънахме слънцезащитна шатра, която имаме. Съответно дойде спасителят и ни каза, че не е разрешено, има и табели на които пише, че такива големи шатри не се разрешават. Когато попитахме защо, ни беше обяснено, че е заради COVID мерките", каза Петя Ангелова пред БНТ.

За разлика от свободната зона, в това заведение, само на сантиметри от нея, шатрата е разрешена и струва 99 лева.

Спасителите отричат, че правят забележки на туристите какви съоръжения използват на свободната зона.

В правилата на плажа е записано, че е забранено внасянето и на храна, напитки и хладилни чанти.

Според концесионера на плажа поставените табели са по-скоро предупредителни, за да не се получава струпване на много хора, съгласно противоепидемичните мерки. Свободната зона се намира пред къмпинг, което провокирало написаната забрана.

"Хората от къмпинга бяха свикнали да идват по 20-30 човека. Опъват голяма шатра, слагат масите, слагат си храната и искаме да избегнем това нещо. Никой не е изгонен от свободната зона, не са употребени насилствени действия спрямо някого. Все пак на този плаж минават хиляди хора и ако няма ред и спазване на правила, ще стане анархия", каза Иван Алексиев, концесионер на плаж Смокиня.

От Министерството на туризма обясниха за БНТ, че забрана за шатри и хладилни чанти в свободната зона не може да има. Още днес бе направена проверка, а резултатите ще станат ясни утре.

Междувременно прокуратурата продължава да проверява законосъобразността на заведенията на ивицата. За БНТ оттам обясниха, че се чакат няколко назначени експертизи дали има увредени дюни и дали обектите са преместваеми, както е записано в документите.

Свързани статии
"С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Състезатели от пет държави идват на турнир по плажен тенис в Бургас Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата
Тагове
плаж
Коментари

Още от последните новини