Повдигнаха обвинение срещу побойниците в софийския автобус

Повдигнаха обвинение срещу побойниците в софийския автобус  - E-Burgas.com

Софийска районна прокуратура задържа и повдигна обвинение на четирима непълнолетни, съблекли 14-годишно момче в столичен автобус. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Инцидентът стана на 21 февруари вечерта в автобус номер 404. Била  еотнета чужда движима вещ – червена на цвят тениска с емблемата на ЦСКА и червено на цвят горнище (анцуг), от владението на непълнолетния Р., с намерение противозаконно да бъде присвоена, като за това е употребена сила и заплаха – удар в областта на лицето и заплаха – извършителите се заканили на Р.: „махай дрехите веднага, или ще те пребием!“.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са непълнолетните А., Д., Х. и Д. – съответно на 15, 15, 16, 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Още от последните новини