Пострадалите от наводнението в Дебелт ще кандидатстват за социална помощ

Пострадалите от наводнението в Дебелт ще кандидатстват за социална помощ - E-Burgas.com
Снимка: bTV

Нормализира се обстановката в област Бургас, след като две реки там излязоха от коритата си. Възстановено е движението и по наводнените вчера пътища в района. Жителите на Дебелт започнаха да оглеждат последиците от наводнението, което остави под вода къщи и улици в селото. Хората ще могат да кандидатстват и по социална програма, за да покрият част от щетите.

Водата в къщата на Мария Спасова е стигнала до 76 см. Следите от наводнението все още си личат, въпреки че са успели да отводнят. И днес продължават да разчистват.

Много от домакинската техника на наводнените къщи е изгоряла. Започна и изготвянето на списъци, по които хората да кандидатстват за социална помощ.

"375 лв. мисля, че беше точната сума, която ми казаха от социално подпомагане. Аз съм раздал декларациите. Току-що даже обсъждахме с хората. Предупредих ги по какъв начин, какво, ако трябва да им съдействам, за да ги изпратим към социално подпомагане", заяви Ангел Ников, кмет на село Дебелт пред БНТ.

Според жителите на селото обаче тази сума е недостатъчна.

Възстановено е движението по всички пътни участъци в Бургаско, освен пътят между селата Димчево и Присад, който все още е наводнен.

Коментари

Още от последните новини