Последен напън: Затварят "Крайезерна" за 20 дни, ще бъде готова до края на юни

Последен напън: Затварят

Реконструкцията на ул. "Крайезерна" навлезе във финална фаза. Всички усилия са впрегнати, за да бъде обектът завършен до края на юни. Така обновената и разширена улица ще поеме трафика към Южното Черноморие и още тази година ще спомогне за отпушване на пословичните летни задръствания при входа на Бургас.

Реконструкцията на ул. "Крайезерна" е продължение на един от най-важните инфраструктурни проекти за региона - изграждането на надлеза над Товарна гара. Своевременното завършване на проекта е от голямо значение за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона и за извеждане на транзитния трафик към южните курорти извън центъра на Бургас. Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - Малко Търново - ГКПП "Малко Търново", както и с прилежащите производствени зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищен комплекс "Запад" и с цялото Южно Черноморие.

В дните от 10.06.2017 г. (събота) до 30.06.2017 г. (петък) също ще е в сила забраната за транзитно преминаване на пътни превозни средства. На определени места движението ще се регулира и контролира от екипи на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас. Обходните маршрути по време на забраната ще се осъществяват, като следва:

- ул. "Одрин" - кръстовище "Трапезица" - бул. "Т. Александров",  в двете посоки.

- АМ "Тракия" -  гр. Камено - с. Братово - кв. "Горно Езерово" - Пътен възел "Юг", в двете посоки.

Община Бургас се извинява предварително за причиненото временно неудобство, но тези ограничения са необходими за качественото изпълнение на проекта.

Коментари

Още от последните новини