Поредният каналджия, превел сирийци през границата остава в ареста

Поредният каналджия, превел сирийци през границата остава в ареста - E-Burgas.com
Архив news.bg

За пореден каналджия вкаран в ареста, съобщават от областната прокуратура. 49-годишен мъж от сливенско село е с постоянна мярка задържане под стража по искане на районната прокуратура в Елхово.

Той е обвинен за това, че в началото на тази седмица, около 04:00 часа в района на ГКПП Лесово, превел през границата от Турция в България двама сирийски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта, като за извършване на деянието е използвано моторно  превозно средство – лек автомобил „Фолксваген”.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че 49-годишният Тодор е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие и да извърши друго престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че обвиняемият има предходни осъждания за извършени от него тежки умишлени престъпления.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Тодор. Определението на Районен съд – Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ямбол.

Коментари