Поредна измама в мрежата с името на известен лекар

Поредна измама в мрежата с името на известен лекар - E-Burgas.com

Фалшива реклама за лекарства и хранителни добавки се разпоротранява в интернет с имената на популярни лица от медицината у нас. Медикаментите обещават ефект до 2 седмици, по-добър от традиционните лекарства, които изписват лекарите. 

Един от продуктите, който се рекламира с името на проф. Александър Оскар, са “магически очни капки”.

“Преди две седмици сам попаднах на информация, касаеща магически очни капки, които помагат на възрастните хора  да не се оперират”, разказа в ефира на “Здравей, България” проф. Оскар. Веднага споделя невярната информация в профилите в социалните мрежи. 

Преди дни има и втори случай, в който името му е замесено в рекламата на друг продукт. Твърди се, че проф. оскар е изобретил добавка, която помага на хората да прогледнат, в рамките на две седмици.

“Това е една злоупотреба с моето име, личните ми данни и доверието на хората в мен”, каза лекарят. “Макар и хранителна добавка тя може да е много опасна, крие риск за здравето на хората. Трябва да сме много внимателни, когато се доверяваш на информация, касаеща нашето здраве, особено реклама в интернет”, предупреждава той. Неговият препоръка е винаги да се допитваме до лекуващите лекари и да купуваме медицински продукти от аптеките. 

По думите на проф. Александър Оскар сръбски журналисти са направили разследване по темата. Оказва се, че това е цяла мрежа от продукти, които се разпространяват предимно на Балканите. 

Прокуратурата у нас е предала случая на отдел “Киберактивност” към ГДБОП. 

Коментари

Още от последните новини