Полицията спипа двама апаши, крали "Лади" в Бургас

Полицията спипа двама апаши, крали

Двама автокрадци са заловени при акция на отдел "Криминална полиция" към ОДМВР – Бургас. В акцията са участавали служители от Първо, Второ и Четвърто Районни управления – Бургас.

Първоначално е заловен 27-годишен криминално проявен бургазлия, но по-късно станало ясно, че в някои от кражбите той бил подпомаган от 31-годишен свой приятел. Полицаите са документирали пет случая на кражби. 

До момента е констатирано, че 27-годишният бургазлия има богато криминално минало, включващо широк спектър от криминални прояви, освен противозаконни отнемания на МПС и множество кражби на лични вещи. Полицейските служители провели различни оперативно-издирвателни действия за да документират по безспорен начин съпричастността на двамата задържани към следните деяния.

Между 11 и 14 октомври трази годината двамата откраднали "Лада 2105" и "Ваз 2107", които били паркирани съответно на ул. "Ивайло" и пред бл. 6 в к-с "Славейков". При преместването на втората кола като те нанесли и материални щети по два съседни леки автомобила.

На 20 октомври същите отнели от паркинг, разположен на бул. "Демокрация" № 98, л.а. "ВАЗ 2105", собственост на 66 годишен бургазлия. Впоследствие автомобила е открит изоставен на ул. «Дебелт»/. 

Двамата автокрадци са задържани за срок от 24 часа, като направили пълни самопризнания и описали подробно начина за извършване на престъпленията.  Констатираните случаи са класически противозаконно отнемания на МПС, като разликата с кражбата е, че при второто деяние има намерение за разпореждане с отнетия автомобил.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава.
 

Коментари

Още от последните новини