Погребват Йоанна в София, ветроходката се нагълтала с вода и се удавила

Погребват Йоанна в София, ветроходката се нагълтала с вода и се удавила - E-Burgas.com

Нямало следи от наранявания по тялото на 39-годишната ветроходка

Трагично загиналата ветроходка вчера Йоанна Атанасова се е нагълтала с вода след преобръщането на яхтата и се е удавила. Това е причината за смъртта й, сочат данните от аутопсията, представени от съдебният лекар д-р Галина Милева пред „24 часа“. По главата и тялото й няма следи от наранявания.

Не било изключено обаче при падането 39-годишната жена да е изгубила съзнание и затова да е гълтала вода. Една от версиите ведната след инцидента бе, че мятащата се във вълните яхта е наранила опасно младата жена. Инцидентът стана вчера по обед в морето близо до Иракли. На борда на семейната яхта „Скорпион” са били Йоанна, съпругът й Христо и трети член на екипажа. За миг в морето се оказват и тримата.

Младата жена най-вероятно ще бъде погребана в София. Тя е заживяла в Бургас след брака си с Христо Атанасов, който е запален по ветроходството от детските си години. Двамата са част от Яхтклуб „Черноморец Бургас”, но в „Кор Кароли” участвали като самостоятелен екипаж с личната си яхта. Както „24 часа" писа, за инцидента е започнало разследване, назначени са няколко експертизи сред които съдебно-медицинска и техническа.

Коментари

Още от последните новини