Подробности от Маринка: Багажът на пътниците изгорял в автобуса, хората се завивали с пердета

Подробности от Маринка: Багажът на пътниците изгорял в автобуса, хората се завивали с пердета  - E-Burgas.com
снимка: ТВ Европа

Най-вероятната причина за пожара е късо съединение

Автобус с 51 пътници, пътуващ от Одрин за Варна, се запали край Бургас, пострадали няма. Инцидентът е станал при излизане от село Маринка. Шофьорът е успял да евакуира пътниците, които са били подслонени в кметството.

Автобусът е пътувал от турския град Одрин след еднодневна екскурзия, а пътниците са били от Варна и Провадия. Шофьорът сам е евакуирал хората от автобуса, а две пожарни са гасили пламъците. Кметовете на близките села Извор и Маринка и служители на Община Бургас са били сред помагащите.

"Видяхме, че хората са отвън, натоварихме ги, на 4-5 курса ги закарахме в кметството на топло." заяви кметът на кмет на село Извор Владо Стоянов. 

"Кой каквото е сварил, това е успял да вземе, имаше хора, завити с пердета, хора, които якета, телефони, чанти, документи са останали вътре и изгоряли. Изгорелият автобус вечерта беше прибран, за да не пречи на движението, това е международен път, където има доста интензивно движение.​" заяви директорът на "Управление при кризи" към Община Бургас Веселин Василев.

Експерти тепърва ще изясняват причините за възникналия пожар, като една от версиите е късо съединение в двигателния отсек. Добрата новина е, че няма пострадали хора.

 

Коментари

Още от последните новини